Lünen's Messer  

Ere Lid Hennie Jansen overhandigt de DVD aan Martina Koentker onze trouwste Fan uit Lunen

Hanze Feest Anklam

Internationale Hanzedagen Rostock 2018

25 jubileum Deventer Hanzezangers

 

Gepubliceerd op 17 jun. 2018

 

Deventer Hanzezangers 25 jaar actief als zanggroep en dat is op zo.17 juni 2018 gevierd!. Zondagmiddag vanaf 14.30 uur waren ze er "de Hanzezangers" en ook Tonny Leerink kon als presentator u (bijna) alles vertellen m.b.t. deze altijd even gezellige- & enthousiaste zangers. Ze fleurden het Worpplantsoen op in de altijd even gezellige omgeving van "de Parel" namelijk Muziekkoepel Nering Bögel. Ze bestaan dit jaar 25 jaar en in feite dat dat heel lang. Zij wilden dit samen met de Deventer bevolking vieren in het prachtige Worpplantsoen met diverse optredens. Het jubileumconcert is van 14.30 tot 16.30 uur en in de pauze was er een optreden van de streetact "Toedus on Tour". "de Hanzezangers": het in 1993 opgerichte mannenkoor vierden hun jubileum graag samen met de Deventer bevolking en koos daarvoor de fraaie Muziekkoepel "Nering Bögel" uit als open podium. Het koor bestaat uit 15 leden en deze komen allen uit Deventer of de naaste omgeving. Zij geven regelmatig concerten op traditionele Hanzefeesten en vormt daarmee een vast onderdeel van de jaarlijkse Internationale Hanzedagen welke in diverse Hanzesteden worden gehouden. Hierdoor hebben zij opgetreden in Duitsland, Noorwegen, Letland, Estland, Litouwen en Rusland, waar zij de Hanzestad Deventer dan ook vertegenwoordigen. Op het repertoire staan naast de zeemansliederen ook gezellige Nederlandse, Duitse en Engelse liederen.

Het uitreiken van de officiële Hanze vlag Kampen

aan "de Deventer Hanzezangers"  

Optreden Demmin Duitsland 2017

Opmaken voor een nieuwe groepsfoto.

 

Optreden "Rotary Voorst"

20-05-2017Ter nagedachtenis aan onze geweldige vriend, gitarist en artiest

 Op vrijdag 7 april 2017 werd er tijdens een gezellige avond Dick Egberts en Gunter Kropp

tot ereleden van de Deventer Hanzezangers geëerd.

Op weg naar Viljandi Estland
Op weg naar Viljandi Estland

Maandag de oefenavond, onder leiding van de repetitor.

Korenfestival wijk 16 Deventer in mei 2014

Boekenweek 2014 optreden met Tommy Wieringa in Deventer


Recensie Deventer Open Podium 2015.  Aan het einde van een lange middag cultuur zingen de Hanzezangers in de Stadsfoyer van de Deventer Schouwburg “Deventer de complimenten”. Passender kon het haast niet. Deventer verdient inderdaad complimenten voor een evenement als Deventer Open Podium. Een hele middag springlevende cultuur. En de Hanzezangers waren op dat moment, aan het einde van die middag, het juiste koor op de juiste plaats. Even de spanningen er af.

Als het maar gezellig is, dan zal het verder muzikaal wel loslopen. Dat lijkt het motto van de Hanzezangers te zijn. De Hanzezangers hebben enorm veel routine. Dat merk je aan alles. Helaas is het soms dan ook wel eens wat routineus, dat is een valkuil.

De accordeonist en praatpaal van de groep heeft een aanstekelijk enthousiasme en een enorm stemvolume. Het is me een raadsel hoe hij dat zo volhoudt.

De Hanzezangers zijn qua repertoire nogal Duits georiënteerd en ook de 3/4-maat was goed vertegenwoordigd. Een lekkere wals is nooit weg, maar Sailing van Rod Stewart moet toch echt wat langzamer.

Bij het nummer “Aber dich gibt es nur einmal für mich” leekhet er op dat de Hanzezangers hun kruit hadden verschoten. Het was niet het boeiendste nummer en de aandacht van het publiek viel weg.

Bij Swing low, sweet chariot veerden de zangers echter weer op. Het werd een goed slotnummer. De toegift die de Hanzezangers van de floormanager cadeau kregen deed die apotheose echter weer teniet. Maar het was alles bij elkaar een lekker halfuur. En dan ook nog een drankje er bij …

 

 

Klaas van der Meulen